Spring videre til hovedindholdet
Ikoner i værktøjslinjen
Michael Lambarena avatar
Skrevet af Michael Lambarena
Opdateret i denne uge

Vælg

Vælg pilen giver dig mulighed for at interagere med elementer på den digitale tavle.

Beliggende på venstre side af værktøjslinjen, tryk på pil ikonet for at ændre og forme objekter og værktøjer.

• Tryk på Vælg ikonet (pil) på venstre side af værktøjslinjen.

• Tryk på ethvert objekt på whiteboardet for at vælge det. Du kan vælge tekst, billeder, former eller ethvert andet element, du har tilføjet.

• Når du har valgt, kan du flytte, rotere eller ændre størrelsen på objektet ved at trække i det eller bruge håndtagene, der vises omkring det. Dette giver dig mulighed for at tilpasse størrelsen og orienteringen.

• For at vælge flere objekter, tryk på Vælg værktøj, og træk derefter hen over de objekter, du vil gruppere. Dette er nyttigt til at flytte eller ændre størrelsen på flere elementer på én gang.

• For at fravælge et objekt, tryk hvor som helst på whiteboardet uden for det valgte objekt, eller tryk på Vælg værktøj igen.

Tegn

Tegnefunktionen giver dig mulighed for atskrive,understrege eller fremhæve på den digitale tavle. Illustrer koncepter, engagere elever og fremhæve nøgleinformation uden besvær.

• Tryk på blyant ikonet på værktøjslinjen.

• Vælg din foretrukne farve og stregbredde.

• Start med at tegne direkte på whiteboardet.

• For at slette skal du blot vælge viskelæder-værktøjet eller fortryde din sidste handling.

Slet

Slet-funktionen hjælper med at holde den digitale tavle klar, og dine ideer flydende. Slet-ikonet er placeret direkte i værktøjslinjen, hvilket gør det nemt at få adgang til, når du har brug for at skabe plads til nye ideer eller rette fejl.

• Tryk på viskelæder ikonet i værktøjslinjen for at aktivere slettefunktionen.

• Ved valg præsenteres du for muligheder for viskelæderets størrelse. Vælg mellem tre størrelser for bedst at passe til det område, du har til hensigt at rydde, uanset om det er en lille fejl eller en stor del af tavlen.

• Stryg simpelthen over det indhold, du ønsker at slette. Størrelsen på din viskelæder vil bestemme bredden af det indhold, der fjernes med hvert strøg.

• For en frisk start, vælg "Slet alt" muligheden. Dette rydder hele tavlen, så du kan begynde med en ren tavle.

• For at afslutte slettefunktionen og gå tilbage til andre værktøjer, skal du trykke på Slet ikonet igen eller vælge et andet værktøj fra værktøjslinjen.

Tekst

Tekstværktøjet gør det muligt for dig at formidle undervisning, noter og nøglepunkter på den digitale tavle. Placeret som det fjerde ikon fra venstre i værktøjslinjen, er Tekstfunktionen symboliseret ved et enkelt, men ikonisk "T". Dette værktøj beriger dine lektioner ved at tillade dig at tilføje tilpasselig tekst hvor som helst på din tavle.

• Tryk på "T" ikonet for at aktivere Tekst værktøjet.

• Når den er aktiveret, skal du trykke hvor som helst på whiteboardet for at begynde at skrive din tekst. En tekstboks vises, klar til at fange dine tanker eller undervisning.

• Du kan tilpasse din tekst med følgende muligheder:

• Skrifttypevalg: Vælg den skrifttype, der passer bedst til dit undervisningsmateriale, fra formelt til sjovt.

• Skriftstørrelse: Juster størrelsen for læsbarhed eller vægtning, og sørg for, at hver elev kan se klart.

• Styling: Anvend fed, kursiv eller understregning for at fremhæve nøgleord.

• Tekstfarve: Vælg en farve, der kontrasterer godt med din baggrund, eller som passer til dit lektionstema.

• Justering: Juster din tekst til venstre, center eller højre i tekstboksen, hvilket hjælper med den organisatoriske layout af dit indhold.

• Lister: Organiser din information ved hjælp af punktopstillinger eller nummererede lister, perfekt til trin-for-trin undervisning eller nøglepunkter.

• Efter at have indtastet og tilpasset din tekst, skal du bare trykke uden for tekstboksen for at placere den på whiteboardet. Du kan altid vælge den igen for at foretage yderligere redigeringer.

Former

Former-funktionen gør det muligt for dig at berige ethvert koncept visuelt, og er let genkendelig ved det grønne kvadrat ikon i værktøjslinjen. Med denne funktion kan du tilføje en række forskellige former for at fremhæve koncepter, skabe diagrammer eller organisere information visuelt.

• Tryk på Former ikonet for at afsløre de forskellige former tilgængelige.

• Du kan tilpasse din form med følgende muligheder:

• Farve: Vælg en fyldfarve til din form for at gøre den levende eller mere subtil.

• Kanttykkelse: Juster tykkelsen på din formers kant for at gøre den mere fremtrædende eller minimalistisk.

• Kantfarve: Vælg en farve til kanten, der komplementerer eller kontrasterer med fyldfarven for større effekt.

• Afrundede hjørner: Blødgør kanterne på dine rektangler og firkanter for at tilføje et venligt præg til diagrammer eller illustrationer.

• Skygge: Tilføj en skyggeeffekt for at give dine former dybde, så de springer ud af skærmen og fanger dine elevers opmærksomhed.

• For at placere en form på den digitale tavle, tryk på det ønskede sted og hold nede. Træk derefter for at ændre formens størrelse efter din præference.

Medier

Medier-funktionen er din portal til at integrere rigt, dynamisk indhold direkte i dine lektioner. Den tilbyder en række muligheder for at forbedre dit undervisningsmateriale med billeder, videoer og lyd, hvilket gør lektionerne mere spændende og interaktive.

• Tryk på Medier ikonet for at trække menuen op, hvor du kan tilføje indhold til din digitale tavle.

• Billeder:

• Brug søgefeltet "Gynzy Images" til at finde det rigtige billede til dine behov. Uanset om du leder efter specifikke temaer, emner eller koncepter, har billedbiblioteket det, du har brug for.

• Mine billeder: Få adgang til din personlige billedsamling i "Mine billeder". Her kan du se og vælge fra billeder, du tidligere har uploadet, hvilket gør det nemt at genbruge dine favoritbilleder.

• Videoer:

• Naviger til fanen "Videoer" for at søge efter videoindhold fra YouTube. Denne funktion giver dig mulighed for at tilføje videoer fra YouTube til din digitale tavle.

• Lyd:

• Naviger til "Lyd" fanen for at uploade lydfiler til den digitale tavle.

Baggrunde

Baggrunds-funktionen tilbyder en række muligheder for at tilpasse baggrunden på din digitale tavle.

• Tryk på ikonet med det linjerede papir for at få adgang til Baggrunds-menuen.

• Gennemse kategorier

• Linjer:

• Vælg "Regulær" for standardlinjer, der er velegnede til at skrive og tage noter.

• Vælg "Kontrast" for mere udtalte linjer, der forbedrer læsbarheden og fokus.

• Billede

• Tematisk: Vælg temabaserede baggrunde, der passer til din lektions emne eller den aktuelle årstid.

• Enkel: Vælg minimalistiske designs for en ren, distraktionsfri baggrund.

• Fotos: Inddrag virkelige scener i dit klasseværelse med fotografiske baggrunde.

• Teksturer: Tilføj et lag dybde med teksturerede baggrunde, fra papirkorn til stofmønstre.

• Farve

• Pastel: Bløde, beroligende pasteller skaber et roligt læringsmiljø.

• Fed: Brug fed farver til at energisere klasselokalet og fange elevernes opmærksomhed.

• Layout: Foruddefinerede layouts hjælper med at strukturere dit indhold, og guider elevens fokus gennem lektionen.

• Anvend en baggrund

• Efter at have valgt din foretrukne kategori og specifikke baggrund, skal du trykke for straks at anvende det på din digitale tavle.