Geluidsproblemen

Mogelijke oplossingen voor geluidsproblemen bij de leerling

Efiël Verwegen avatar
Geschreven door Efiël Verwegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat je leerling problemen heeft met het geluid tijdens het werken in Gynzy. In dit artikel zullen we een aantal oplossingen bieden die mogelijk je problemen oplossen.

Geluidsproblemen met een koptelefoon

Heb je problemen met een koptelefoon? Probeer dan eerst het volgende:

• Werkt de koptelefoon op een ander device?

• Heeft de koptelefoon een aparte volumeknop die uit of zacht staat?

Op een Chromebook kan het zijn dat je de juiste uitvoer moet selecteren, dit doe je op de volgende manier:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.

2. Sleep de volumeregelaar naar links of rechts.
    Tip: Selecteer Volume om het geluid te dempen.

3. Selecteer Audio-instellingen om de uitvoerinstellingen te bekijken.

4. Bij 'Uitvoer' wordt rechts van het gebruikte apparaat een groen vinkje weergegeven.

Geluidsproblemen zonder koptelefoon

Het kan voorkomen dat je geen geluid hebt tijdens het werken met Gynzy. Er zijn een aantal dingen die je kan controleren:

• Het kan helpen om een koptelefoon te gebruiken.

• Het kan helpen om een andere browser te proberen of de Gynzy-app te gebruiken.

• Het is belangrijk dat je een goede verbinding hebt, als je een trage verbinding hebt kan het langer duren voordat een geluidsfragment is geladen en wordt afgespeeld.

• Je kan proberen het geluidsicoontje langer of opnieuw in te drukken.

Mocht dit niet helpen kan het ook aan de geluidsinstellingen van je device liggen:

Voor op een iPad:

1. Er kan aan de zijkant een schuifje/knopje voor het geluid zitten. Die moet aanstaan.

2. Als je op je iPad van rechtsboven je scherm naar beneden schuift, krijg je een menu waar een belletje staat, daar mag geen streep doorheen staan. Als dat wel zo is dan staat de stille modus aan, de Gynzy-app reageert daarop en geeft geen geluid meer. Door de stille modus kan het zijn dat de Gynzy-app geen geluid geeft, maar een andere app wel.

3. Zorg dat het volume aan de zijkant of in het menu hard genoeg staat.

Voor op een Android tablet:

1. Check de volumeknop aan de zijkant van het apparaat. Als de volumeknop op 0 staat is de stille modus ingeschakeld. De stille modus moet je dan uitschakelen door het volume omhoog te klikken.

2. Ga naar Instellingen - Instellingen - Geluid. Hier kun je het volume aanpassen van media, meldingen en systeem.