Pagina’s kopiëren of verwijderen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het pagina-overzicht van je les kun je pagina’s kopiëren of verwijderen. Je opent het pagina-overzicht via de werkbalk. Vervolgens kun je pagina’s selecteren, kopiëren of verwijderen. Ook kun je de volgorde van van de pagina’s veranderen door een pagina te verslepen.

Pagina’s verwijderen

Een pagina verwijder je door op het prullenbak-icoontje te drukken bij het pagina-voorbeeld in het overzicht. Als je meerdere pagina’s wilt verwijderen, dan kun je gebruikmaken van de selectievakjes op de pagina-voorbeelden. Op die manier kun je meerdere pagina’s selecteren. Kies vervolgens de optie “Selectie verwijderen” om de geselecteerde pagina’s te verwijderen.

Pagina’s kopiëren

Een pagina kun je dupliceren door op het plus-icoontje te drukken van het pagina-voorbeeld in het overzicht. Als je meerdere pagina’s wilt kopiëren, dan kun je gebruikmaken van de selectievakjes op de pagina-voorbeelden. Op die manier kun je meerdere pagina’s selecteren. Kies vervolgens de optie “Selectie kopiëren” om de geselecteerde pagina’s te kopiëren naar je klembord.

Nu kun je gekopieerde pagina’s plakken in je huidige les met de optie “Plakken na selectie”. De gekopieerde pagina’s worden dan geplakt vanaf het paginavoorbeeld die je op dat moment hebt aangeklikt. Je kunt hiervoor ook de sneltoets “Ctrl-V” / Cmd-V” voor gebruiken.

Wil je de gekopieerde pagina’s plakken in een andere of nieuwe les? Open dan de andere les of start een nieuwe les. Je kunt de huidige les sluiten of je kunt de nieuwe les openen in een ander browservenster. Gebruik de sneltoets “Ctrl-V” / Cmd-V” om de gekopieerde pagina’s plakken.

Trefwoord: Paginaoverzicht