Eigen afbeeldingen en geluiden toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt eigen afbeeldingen of geluiden toevoegen in Gynzy. Dit doe je door het bestand te slepen vanaf je bureaublad (of een andere map) en los te laten op de pagina van jouw les. De afbeelding of het geluid wordt dan geïmporteerd en weergegeven op de pagina. Tegelijkertijd wordt het ook toegevoegd aan je persoonlijke afbeeldingen- of geluidenbibliotheek, zodat je ze in de toekomst vaker kunt gebruiken.

Jouw eigen afbeeldingen- en geluidenbibliotheek

Jouw eigen afbeeldingen en geluiden vind je terug via de mediabibliotheek. Druk op het media-icoontje in de werkbalk om de mediabibliotheek te openen. Onder het tabblad Afbeeldingen vind je de optie ‘Eigen afbeeldingen’. Hier vind al jouw eigen afbeeldingen die je zelf hebt geïmporteerd. Deze zijn alleen beschikbaar in jouw eigen Gynzy-account. Onder het tabblad Geluiden vind je de optie ‘Eigen geluiden’ waarin alle geluiden kunt terugvinden die je zelf hebt geïmporteerd. Ook vind je hier de optie “Upload” waarmee je ook afbeeldingen en geluid kunt toevoegen in plaats van de ‘drag & drop’-functionaliteit.

Eigen bestanden zoeken

Met de zoekfunctie kun je met steekwoorden gericht zoeken door alle bestanden die je hebt geïmporteerd. Tip: Zorg dat je duidelijk omschreven bestandsnamen gebruikt voor afbeeldingen en geluiden voordat je deze upload. De bestandsnamen worden namelijk gebruikt als zoekwoorden. In je persoonlijke geluidenbibliotheek wordt de naam (van het bestand) ook weergegeven onder de voorvertoning van een geluid.

Eigen bestanden verwijderen

Naast de zoekfunctie staat een potlood-icoontje. Als je hierop drukt verschijnen er prullenbak-icoontjes op de voorvertoningen van de afbeeldingen en geluiden die je hebt geïmporteerd. Hiermee kun je bestanden verwijderen uit de overzichten onder ‘Eigen afbeeldingen’ en ‘Eigen geluiden’. Die afbeeldingen en geluiden blijven wel gewoon beschikbaar in lessen waarin je deze eventueel had toegevoegd. Je verwijdert ze enkel uit het overzicht.

Eigen bestanden invoegen

Druk op de voorvertoning van een afbeelding of een geluid om deze toe te voegen op de huidige pagina van je les. Op de voorvertoning van een geluidsbestand staat een play-knop. Hiermee kun je het geluid eerst beluisteren voordat je het toevoegt op de pagina.

Nadat je een afbeelding hebt toegevoegd op een pagina kun je deze vergroten, verkleinen en roteren. Ook kun je afbeeldingen bijsnijden of spiegelen. In dit artikel lees je hoe je dat doet. Nadat je een geluid hebt toegevoegd op een pagina, kun je de weergave van de geluidsspeler aanpassen via de instellingen. De standaard weergave is de geluidsspeler. De andere optie is een compacte geluidsknop. De geluidsspeler biedt uitgebreidere opties, zoals een play-, pauze- en stopknop.